اگر به دنبال بازسازی ساختمان مورد نظر خود هستید، ابتدا باید مجوز تعمیرات را از شهرداری دریافت نمایید. بعضی از فعالیتها همانند تخلیه چاه، رنگ آمیزی، کاغذ دیواری منزل، تعمیرات استخر، نماکاری دیوارها و… نیازی به دریافت مجوز شهرداری ندارند و میتوانید جهت تعمیر و بازسازی بدون مجوز اقدام نمایید.
به طور کلی بازسازی در کشور ما شامل انواع متفاوتی است: بازسازی حفاظتی ساختمان، بازسازی سبکی ساختمان یا آناستیلوز (مخصوص بناهای تاریخی)، بازسازی با روش پاکسازی سبکی و بازسازی تکمیلی ساختمان.
بازسازی حفاظتی جهت حفظ پایداری بنا انجام میگردد و بازسازی با روش پاکسازی سبکی، شامل مراحلی است که نقاط و یا قسمتهای بافت فرسوده از بنا حذف میشوند. بازسازی تکمیلی نیز به مجموعه اقدامات نهایی برای بازسازی یک بنا گفته میشود.
بازسازی ساختمان در شیراز چیست؟
بررسیها حاکی از آن هستند که از عصر ایران باستان، نوسازی و بازسازی منازل در ایران عملی بسیار مرسوم بوده است و سنت خانه تکانی که هر ساله انجام میشود نیز ریشه در آداب و رسوم آن زمان دارد.
جدا از این مسئله، امروزه بازسازی ساختمان در شیراز و یا نوسازی آن در تمامی دنیا کاملا شناخته شده است. در ایران نیز آپارتمانها هرازگاهی حالت زیبا و جذاب اولیه خود را از دست داده و بسیار خسته کننده میشوند. در این موارد میبایست بازسازی به صورتی حرفهای انجام پذیرد. اینکه وسعت تغییرات تا چه اندازه باشد، به خود بنا، بودجه و سلیقه شما بستگی دارد. اما پیش از هر اقدامی نیاز است تا مراحل قانونی کار طی شود! بسیاری از افراد تصور میکنند که برای بازسازی به مجوز نیازی نیست. در ادامه به این موضوع پرداختهایم.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت گواهی تعمیرات مدارک لازم برای دریافت مجوز تعمیرات ساختمان، شامل تکمیل فرم مجوز تعمیرات، تشکیل پرونده، اصل و کپی سند مالکیت، کپی بنچاق، کپی سند سرقفلی در صورت سر قفلی دار بودن متقاضی، کپی شناسنامه یا کارت ملی مالک یا سر قفل دار، جوابیه بیمه، جوابیه آتش نشانی، تکمیل فرم مجوز تعمیرات توسط کارشناس و تائید توسط مسئول واحد فنی و مجوز سازمان میراث فرهنگی در صورت واقع شدن ساختمان در محدوده بافت فرسوده (کلیه مدارک فوق در صورت جزئی بودن تعمیرات لازم هستند، در صورتی که تعمیرات کلی و اساسی باشد، علاوه بر مدارک فوق در اختیار داشتن فرم تعهد کارفرما و گواهی استحکام بنا نیز الزامی است.)
مراحل کلی جهت دریافت پروانه تعمیرات دریافت فرم درخواست تعمیرات از قسمت تشکیل پرونده واحد شهرسازی شهرداری منطقه صدور دستور بازدید توسط مسئول شهرسازی ثبت دستور در دبیرخانه مراجعه مالک به بایگانی برای دریافت تائید واحد بایگانی ( موجود بودن پرونده در بایگانی) تبصره: در صورتی که محل مورد نظر فاقد پرونده باشد، بعد از بازدید و همچنین دستور مسئول شهرسازی، پرونده در بایگانی تشکیل می گردد.
اخذ نوبت بازدید از قسمت بازدید (اطلاعات) حضور در ساعت ۷ صبح روز بازدید در واحد شهرسازی منطقه و همچنین تعیین ساعت بازدید توسط مامور فنی منطقه و حضور مالک یا نماینده مالک در محل مورد بازدید گزارش مامور بازدید بر ظهور فرم درخواست تبصره: مالک فردای روز بازدید باید با مراجعه به بایگانی و با در دست داشتن پرونده، نزد مامور بازدید برود تا او گزارش خود را تنظیم و ارائه نماید.
بررسی گزارش توسط مسئول شهرسازی و در صورت بلامانع بودن از کلیه جهات کاربری ، گذربندی و … دستور بررسی کنترل عوارض (مراجعه مالک به دفتر مسئول شهر سازی) کنترل عوارض توسط محاسب در مراجعه مالک به واحد محاسبات بعد از تائید توسط محاسب و مراجعه مجدد به رییس شهرسازی صدور دستور مجوز پروانه تعمیرات توسط مسئول شهرسازی مراجعه به قسمت تشکیل پرونده ، تهیه پیشنویس پروانه تعمیرات و تایپ آن تبصره : مالک موظف به پرداخت فیش عوارض نوسازی سال جاری و در صورتی که محل تجاری یا دفتر کار باشد پرداخت فیش عوارض کسب سال جاری در کلیه مراحل می باشد.
امضا محاسب، مسئول شهرسازی، معاون مالی و اداری صدور پروانه تعمیرات (مهر و شماره) توسط واحد دبیرخانه ارجاع پرونده به بایگانی توسط مالک تذکر : پروانه تعمیرات دارای مدت اعتبار خاصی نیست.
کدام تعمیرات ساختمانی به مجوز شهرداری نیاز ندارند؟بر اساس این گزارش پیرو بخشنامه شماره ۸۱۱٫۱۱۰۴۸٫۴۰۶۸۳ مورخ ۰۸-۰۸-۱۳۷۰ حوزه معاونت شهرسازی و معماری، موارد زیر برای ساختمانهای مسکونی نیاز به مراجعه و کسب مجوز از شهرداری را ندارند:
مرمت بام از قبیل (تعویض قیرگونی، آسفالت، نصب موزائیک، تعویض و مرمت شیروانی) تعمیر و تعویض کفسازی زیرزمین و طبقات سفید کاری، نقاشی و نصب کاشی نماسازی ساختمان، دیوارها و حیاط محوطهسازی منازل و مجتمعهای مسکونی، اعم از احداث استخر، کفسازی و باغچهبندی مشروط به عدم حذف پارکینگ نصب، تعمیر و یا تعویض سرویسهای بهداشتی و رفع نواقص بهداشتی ساختمان، مشروط به عدم تغییر نظام فنی، معماری و کاربری ساختمان تعویض درب و پنجره مشروط به عدم تغییر در نظام فنی، معماری و کاربری ساختمان لولهکشی آب، فاضلاب، گاز و همچنین نصب شوفاژ مشروط به این که محل موتورخانه نیاز به احداث ساختمان جدیدی نداشته باشد. حفر چاه فاضلاب و تخلیه آن در منازل مسکونی که مورد اشراف پنجرههای اماکن مجاور هستند، ایجاد حفاظ بر روی دیوار موجود با استفاده از مصالح سبک و مقاوم ایرانیت نکته مهم! رعایت کامل قانون تملک آپارتمانها و همچنین آییننامه اجرایی آن در کلیه موارد فوق الذکر الزامی است.
چه نوع تعمیرات ساختمانی نیازمند اخذ مجوز از شهرداری هستند؟ انجام تعمیراتی که به جابه جایی راه پله، حذف جدا کنندههای داخلی (که به صورت باربر عمل مینماید و نبود آنها باعث تخریب ساختمان میشود.) احداث و یا جابهجایی دیوارها (هنگامی که حذف پارکینگ را در پی داشته باشد) و جابه جایی قسمتهایی از ساختمان که باعث بر هم خوردن ضوابط شهرسازی گردد، ممنوع بوده و نیازمند دریافت مجوز از شهرداری است. بر طبق ضوابط شهرداری، در صورت آغاز تعمیرات بدون اخذ مجوز از شهرداری منطقه و متعاقب آن غیرقانونی شناخته شدن از سوی مسئولان، مورد تعمیری مشمول بررسی به صورت تخلف خواهد شد. که این امر امکان از دست رفتن حقوق مکتسبه مالک را به دنبال خواهد داشت.
نام و نام خانوادگی :*
پست الکترونیک :
نظرات: *
آدرس دفتر مرکزی : شیراز ، خیابان معالی آباد ، برج نغمه,طبقه اول
تلفن:07136540538
موبایل :09173146865
ایمیل: info@alisafavian.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن